Web Analytics Made Easy - Statcounter

نسل فناوری نسلی است باهوش که عمدتاً با تکنولوژی‌های نوین رشد یافته‌اند و ساختار فکری و سبک زندگی منحصر به خود را دارند. مطابق آمارها با پایان سال ۲۰۱۹ و شروع سال جدید میلادی، ۳۲% جمعیت جهان را این نسل تشکیل می‌دهند و این برای اولین بار است که جمعیت این نسل از نسل قبل از خود پیشی می‌گیرد. به‌راستی ما چقدر برای پذیرش و تعامل با این نسل آماده‌ایم؟!

به گزارش خبرگزاری فارس از تهران، محسن گلی، کارشناس ارشد رسانه و ارتباطات طی یادداشتی نوشت:

تغییر نسل، امری طبیعی است که طی مرور زمان رخ می‌دهد و این گذر زمان و شرایط متفاوت هر دوره، ویژگی هر نسل را از نسل دیگر متمایز می‌سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطابق یک تقسیم‌بندی، ما متولدین سال ۱۳۷۰ به بعد (۱۹۹۰ میلادی) را نسل فناوری می‌نامیم. بر اساس آمارهای جهانی تا پایان سال ۲۰۱۹ و با شروع سال جدید میلادی، ۳۲% درصد جمعیت جهان را نسل فناوری تشکیل خواهند داد و این برای اولین بار است که جمعیت نسل فناوری از نسل قبل از خود پیشی می‌گیرد. البته این آمار برای کشور ما مطابق سرشماری سال ۱۳۹۵ نزدیک به ۳۹% است.

نسل فناوری نسلی باهوش اما عمدتاً سطحی‌نگر است. اینترنت و فناوری جزء جدانشدنی زندگی آنها را تشکیل می‌دهد؛ اعتیاد به اینترنت در این نسل بسیار بالاست؛ آنها اکثر اطلاعات پیرامون خود را از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی کسب می‌کنند تا از رسانه‌های سنتی مانند روزنامه‌ها و خبرهای تلویزیونی؛ این نسل معتقدند بسیاری از جنبه‌های زندگی تنها در فضای سایبر رقم می‎خورد؛ آنها ترجیح می‌دهند از طریق گفتگوی اینترنتی و یا از طریق شبکه‌های اجتماعی با افراد و دوستان خود در ارتباط باشند تا از طریق ارتباط رودررو؛ آنها برخلاف نسل آرمان‌گرای هزاره (نسل قبلی)، نسلی واقع‌گرا هستند؛ برخلاف نسل قبلی که نسلی وابسته بودند، نسل فناوری به خود متکی هستند؛ آنها دارای قدرت نوآوری و تغییر و بر اهداف خود مصر هستند.

برخلاف نسل قبلی، آن‌ها نسلی هستند که با تکنولوژی‌های نوین رشد یافته‌اند بنابراین ساختار فکری و سبک زندگی منحصر به خودشان را دارند. آنها نه‌تنها مصرف‌کنندگان بزرگ محتوا در فضای مجازی، بلکه تولیدکنندگان و انتشاردهندگان بخش زیادی از مطالب در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی نیز هستند. همین فضای تعاملی موجود در فضای مجازی سبب اعتماد و تأثیرپذیری بسیار زیاد این نسل از این فضا شده است. آنها نه‌تنها اطلاعات موردنیاز خود را از اینترنت دریافت می‌کنند و اوقات فراغت خود را در آن می‌گذرانند بلکه از اینترنت برای مسائل کاری و تجاری نیز استفاده می‌کنند.

همین ویژگی‌ها سبب شده است تا این نسل به‌شدت از فضای مجازی تأثیر بپذیرند و جزء فعال‌ترین نسل‌ها در رویدادهای مختلف نظیر جریان‌های مختلف رسانه‌ای، اتفاقات پس از گرانی بنزین و... باشند. ازآنجاکه این نسل خود تولیدکننده و منتشرکننده محتوا در فضای مجازی هستند به‌راحتی هم‌نسل‌های خود را تحت تأثیر قرار می‌دهند و اعتماد آنها را جلب می‌کنند.

با توجه به ویژگی‌های این نسل و تفاوت‌های آنها با نسل قبلی، باید گفت نحوه تعامل با این نسل، شیوه آموزش آنها در نظام‌های آموزشی (مدارس و دانشگاه‌ها)، نحوه تعامل والدین با آنها و شیوه‌های تربیتی، به‌کارگیری آنها در محیط‌های کاری و... همگی متفاوت خواهد بود. به‌راستی ما چقدر این نسل را می‌شناسیم و برای پذیرش آنها آماده‌ایم؟!

انتهای پیام/ی

منبع: فارس

کلیدواژه: سبک زندگی فناوری فضای مجازی شبکه های اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۷۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ سلام رهبرمعظم انقلاب به خانواده سرلشکر زاهدی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ سردار سرتیپ بسیجی محمد شیرازی در این دیدار گفت: از سوی رهبر معظم انقلاب مامور ابلاغ سلام ویژه ایشان خدمت خانواده شهید هستم.
وی سربلندی انقلاب اسلامی را مدیون برکت خون شهدا دانست وافزود: یکی از ویژگی‌های شاخص شهید زاهدی این بود که در طول دوران زندگی بابرکت خود همیشه در وسط میدان بود و هر مسوولیت سنگینی را می‌پذیرفت وبه بهترین شکل ممکن مسئولیت پذیر بود.
امیر واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش هم در این دیدار خدمات این شهید بزرگوار را منشاء خیر و برکت بسیار برای جمهوری اسلامی ایران برشمرد.
سردار محمدرضا زاهدی عصر دوشنبه ۱۳ فروردین در حمله رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق به شهادت رسید.

دیگر خبرها

  • حفظ حقوق عمومی با سلام و صلوات نمی‌شود/ دادستان‌ها نباید در امور اجرایی مداخله کنند
  • خدمات اینترنت مخابرات یزد از طریق سامانه جامع غیرحضوری شد
  • دانشگاه رازی آماده پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکا
  • سلامنامه‌ای برای صبح شهادت
  • سلام من به مدینه به غربت صادق (ع) ... + فیلم
  • ام‌القرای جهان اسلام معطر به عطر شهدای گمنام شد
  • ابلاغ سلام رهبرمعظم انقلاب به خانواده سرلشکر زاهدی
  • ادعای داغ در آلمان؛ ژوزه مورینیو آماده پذیرش پیشنهاد بایرن مونیخ!
  • شاید صلاح این پیراهن لیورپول را به تن نکند!
  • زارع‌ پور: آماده‌ اجرایی کردن پروژه‌هایی در حوزه های ارتباطات و اطلاعات در این کشور آفریقایی هستیم